đ€
Granola
Ingredienser:
5 dl havregryn
5 dl dinkelgryn (kan ersÀttas med havregryn)
2 dl hasselnötter
2 dl pumpafrön
2 dl solrosfrön
2 dl hackad mandel
1 msk linfrö (helst krossade)
1 msk sesamfrö
0,75 dl kokosflingor
1 dl rostade kokosflarn
0,75 dl vatten
0,75 dl solrosolja
0,75 dl flytande honung
1,5 tsk salt
Ev. andra nötter/frön/torkad frukt som finns i skafferiet
Gör sÄ hÀr:
SÀtt ugnen pÄ 175 grader varmluft.
LÀgg in hasselnötter pÄ en plÄt i 10 min.
Blanda övriga ingredienser förutom de redan rostade och eventuell torkad frukt i en stor bunke.
Bred ut blandningen pÄ en djup plÄt.
SĂ€tt in i ugnen och rosta i 7 minuter.
Ta ut och rör runt. SÀtt in i ugnen och rosta i ytterligare 7 minuter.
Ta ut och rör runt. SÀtt in i ugnen och rosta i ytterligare 7 minuter.
Ta ut och rör runt.
Skala hasselnötterna genom att gnugga dom mellan hÀnderna eller i en handduk.
Krossa hasselnötter och strö pÄ granolan tillsammans med de rostade kokosflarnen och eventuell torkad frukt.
LÄt svalna, blanda granolan och hÀll upp pÄ burk.