Granola

 

Ingredienser:

5 dl havregryn

5 dl dinkelgryn (kan ersättas med havregryn)

2 dl hasselnötter

2 dl pumpafrön

2 dl solrosfrön

2 dl hackad mandel

1 msk linfrö (helst krossade)

1 msk sesamfrö

0,75 dl kokosflingor

1 dl rostade kokosflarn

0,75 dl vatten

0,75 dl solrosolja

0,75 dl flytande honung

1,5 tsk salt

Ev. andra nötter/frön/torkad frukt som finns i skafferiet

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

Lägg in hasselnötter på en plåt i 10 min.

Blanda övriga ingredienser förutom de redan rostade och eventuell torkad frukt i en stor bunke.

Bred ut blandningen på en djup plåt.

Sätt in i ugnen och rosta i 7 minuter.

Ta ut och rör runt. Sätt in i ugnen och rosta i ytterligare 7 minuter.

Ta ut och rör runt. Sätt in i ugnen och rosta i ytterligare 7 minuter.

Ta ut och rör runt.

Skala hasselnötterna genom att gnugga dom mellan händerna eller i en handduk.

Krossa hasselnötter och strö på granolan tillsammans med de rostade kokosflarnen och eventuell torkad frukt.

Låt svalna, blanda granolan och häll upp på burk.