Granola
Ingredienser:
5 dl havregryn
5 dl dinkelgryn (kan ersättas med havregryn)
2 dl hasselnötter
2 dl pumpafrön
2 dl solrosfrön
2 dl hackad mandel
1 msk linfrö (helst krossade)
1 msk sesamfrö
0,75 dl kokosflingor
1 dl rostade kokosflarn
0,75 dl vatten
0,75 dl solrosolja
0,75 dl flytande honung
1,5 tsk salt
Ev. andra nötter/frön/torkad frukt som finns i skafferiet
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Lägg in hasselnötter på en plåt i 10 min.
Blanda övriga ingredienser förutom de redan rostade och eventuell torkad frukt i en stor bunke.
Bred ut blandningen på en djup plåt.
Sätt in i ugnen och rosta i 7 minuter.
Ta ut och rör runt. Sätt in i ugnen och rosta i ytterligare 7 minuter.
Ta ut och rör runt. Sätt in i ugnen och rosta i ytterligare 7 minuter.
Ta ut och rör runt.
Skala hasselnötterna genom att gnugga dom mellan händerna eller i en handduk.
Krossa hasselnötter och strö på granolan tillsammans med de rostade kokosflarnen och eventuell torkad frukt.
Låt svalna, blanda granolan och häll upp på burk.