Granola

 

Ingredienser:

5 dl havregryn

5 dl dinkelgryn (kan ersÀttas med havregryn)

2 dl hasselnötter

2 dl pumpafrön

2 dl solrosfrön

2 dl hackad mandel

1 msk linfrö (helst krossade)

1 msk sesamfrö

0,75 dl kokosflingor

1 dl rostade kokosflarn

0,75 dl vatten

0,75 dl solrosolja

0,75 dl flytande honung

1,5 tsk salt

Ev. andra nötter/frön/torkad frukt som finns i skafferiet

 

Gör sÄ hÀr:

SÀtt ugnen pÄ 175 grader varmluft.

LÀgg in hasselnötter pÄ en plÄt i 10 min.

Blanda övriga ingredienser förutom de redan rostade och eventuell torkad frukt i en stor bunke.

Bred ut blandningen pÄ en djup plÄt.

SĂ€tt in i ugnen och rosta i 7 minuter.

Ta ut och rör runt. SÀtt in i ugnen och rosta i ytterligare 7 minuter.

Ta ut och rör runt. SÀtt in i ugnen och rosta i ytterligare 7 minuter.

Ta ut och rör runt.

Skala hasselnötterna genom att gnugga dom mellan hÀnderna eller i en handduk.

Krossa hasselnötter och strö pÄ granolan tillsammans med de rostade kokosflarnen och eventuell torkad frukt.

LÄt svalna, blanda granolan och hÀll upp pÄ burk.